Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 817

SADRZAJ

1. PONOVO SE PATRICK MOON MIJESA U UNUTRASNJE STVARI SUVERENE DRZAVE BiH

2. KOLIKO MORALNOG PRAVA IMA AMERICKA ADMINISTRACIJA DA SAVJETUJE DRUGE O DEMOKRATIJI

3. National Defense Authorization Act kills the Bill of Rights

4. Why The NDAA Bill is Even Scarier Than You Thought

5. SDU: Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH

6. SDU SE SJETIO IZDAJNICKIH TRIKOVA PATENTIRANIH WASHINGTONSKIM SPORAZUMOM

7. MIJENJANJEM FEDERACIJE PRESTAO BI DA VAZI I DAYTON DA NASI POLITICARI NISU SRBIJANSKI AGENTI 

8. PISMO PROF. KOSARICA PATRICKU MOONU POVODOM INICIJATIVE REFORME SAMO FEDERACIJE

PREGLED MEDIJA IZ SUSJEDNIH DRZAVA

9. HRVATSKA NEMA NOVACA ZA PELJESKI MOST- O MOSTU ODLUCUJU BELGIJANCI 

10. SRBIJA: SVI TRAZE AUTONOMIJU, OSIM PREDSTAVNIKA BOSNJAKA UGLJANINA I LJAJICA

=================================================
Ovaj broj Glasnika se distribuira na preko 67,039 ispravnih adresa.
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line.
_______________________________________________________________ 


1. PONOVO SE PATRICK MOON MIJESA U UNUTRASNJE STVARI SUVERENE DRZAVE BiH

Veleposlanstvo Sjedinjenih Americkih Država (SAD) u Sarajevu i Delegacija Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini objavile su danas zajednicku izjavu, nakon što je Zastupnicki dom Parlamenta Federacije BiH jucer izglasao nepovjerenje Vladi FBiH.

U zajednickoj izjavi stoji:

“Odgovornost za rješavanje politickog corsokaka u Federaciji BiH je na lokalnim liderima. Na njihov zahtjev smo u proteklim tjednima pokušali olakšati dijalog izmedu stranaka o prestruktuiranju Vlade Federacije. Medjutim, sada nemamo drugog izbora nego prekinuti naša nastojanja da pomognemo prestruktuiranje Vlade Federacije.

Na samom pocetku je postignut odredjeni napredak, ali na kraju nijedna strana nije pokazala dovoljno spremnosti za postizanje kompromisa. Sve stranke u Parlamentu Federacije i u izvršnoj vlasti snose dio odgovornosti u procesu koji traje predugo.

Pozivamo predsjednika Budimira da ne blokira niti odgada ovaj proces i da pokaže liderstvo koje ce dovesti do rješenja u skladu sa osnovnim pravilima parlamentarne demokratije. Zauzvrat, dva HDZ moraju prihvatiti da predsjednik Budimir do kraja ostane u svom mandatu ako to uradi.

Vrijeme je da se celnici Vlade i Parlamenta Federacije fokusiraju na rješavanje stvarnih pitanja što ce dovesti do kraja ekonomske i socijalne reforme koje su dogovorene sa MMF-om, do promoviranja ekonomskog rasta i razvoja, stvaranja pozitivne klime za poslovanje i poboljšanja kvaliteta života gradjana.”

___________________________________

2. KOLIKO MORALNOG PRAVA IMA AMERICKA ADMINISTRACIJA DA SAVJETUJE DRUGE O DEMOKRATIJI

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Svojim mijesanjem u unutrasnje stvari suverene drzave Bosne i Hercegovne, i to "pozivanjem" da se Predsjednik vlade jednog dijela BiH odrekne svojih zakonitih ovlasti, americki ambasador Patrick Moon i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini krse povelju UN. Osim sto je nezakonit, njihov "poziv" je i nemoralan, jer je uperen protiv dobrobiti Bosne i Hercegovine, a u korist razbijaca Bosne i Hercegovine. Podrzavamo gosp. Budimira i trazimo da zbog svoje domovine Bosne i Hercegovine ne poslusa ove necasne politicare iz svijeta, jer Bosna i Hercegovina je njegova domovina, a ne njihova. Oni mu ne mogu nista, jer oni bi krsili internacionalno pravo ako bi ga prisiljavali na odlazak, a Zivko Budimir ima i zakonito i moralno pravo da ne prepusti vlast Lagumdziji i Covicu kako mu savjetuju amabasador Moon i Delegacija EU.

Iz njihovog saopstenja se vidi da je i njima jasno da nemaju pravo da to rade, te su poruku srocili samo kao "poziv", dok su je neprijateljski mediji, ukljucujuci i domace, prihvatli objerucke i interpretiraju je kao ultimatum, zahtjev, naredbu itd. A kada ti neko uruci poziv, ti imas pravo i da odbijes taj poziv. Naravno da ovdje nema nikakve naredbe, jer niko na svijetu nema nadleznost da izda naredbu koja se odnosi na unutrasnje stvari suverene drzave i koja bi bila uperena protiv nekorumpiranog politicara kao sto je Zivko Budimir. 

Dakle, gosp. Zivko Budimir ima nasu punu podrsku da odbije "poziv", da se zahvali savjetodavcma i da im poruci da se on zakleo narodu BiH, a ne njima.

A koliko moralno pravo ima da ikoga savjetuje o demokratiji predstavnik administracije koja je usvojila National Defense Autharization Act (NDAA)?!

NDAA je veliki federalni zakon kojim se regulise odbrambena struktura Sjedinjenih Americkih Drzava, ukljucujuci i budzete raznih vladinih agencija koje sluze za "odbranu" SAD.

Mi koji smo zivjeli u totalitarnom rezimu veoma lako u tom zakonu prepoznajemo potpuno isti totalitarni mentalitet. Sjecamo se, u komunizmu su postojali neki vazni "drugovi" i neke vazne institucije npr. "Partija", "Armija", neki vazni mitovi npr. "bratstvo i jedinstvo" u koje se nije smjelo sumnjati niti "dirati". Ti vazni drugovi i vazne institucije su bili iznad zakona i propisa, i donosili su odluke prema svome nahodjenju, tj. bez ikakve pravne procedure i ne osvrcuci se na nadleznosti definisane statutima i zakonima. NDAA odise upravo tim totalitarnim mentalitetom.

Totalitarnim mentalitetom najvse odise klauzula koja je u javnosti poznata kao: Klauzula o neogranicenom zatocenju bez sudjenja. Ta klauzula se nalazi u sekciji 1021 pomenutoog NDAA zakona. Po toj klauzuli, americka vlada tj. neka njena agencija kao CIA ili Armija, ima pravo da zatvori covjeka u kojega iz nekog razloga sumnja i da ga drzi koliko hoce u zatvoru bez obaveze da mu dokaze krivicu i bez obaveze da sa hapsenjem upozna bilo koga. Znaci, ako se nadjete u toj situaciji da neki vazan "drug" u americkoj vladi ili vojsci upre prstom u vas kao osobu sumnjivu za sigurnost Amerike vi ste u goroj situaciji nego zatvorenici u Guantanamu, jer za vas nebi saznala javnost, pa bi vam se  moglo pomoci jos manje nego zatvorencima u Guantanamu, za koje javnost zna. I zamislite, to vrijedi bez obzira i ako ste Americki drzavljanin. Znaci vi ste u istoj situaciji kao Grof od Monte Krista, s tim sto imate mnogo manje sanse do njega da pobjegnete iz sofisticiranih americkih vojnih zatovora. 

U nezavisnim americkim medijima najcesce nalazimo poredjenje ovoga zakona sa Pinochetovom diktaturom u Chileu, jer su uzasi te diktature dobro poznati ovdje, ponekad sa sovjetskim i ponekad cak sa hitlerovim zakonima.

Ima jos puno stvari u Americi koje sputavaju slobodu, ne samo govora nego i misljenja, a jedna od njih je specificno shvatanje "politicke korektnosti", tj. sta se smije, a sta se ne smije kazati. To je ono sto smo mi u komunizmu poznavali kao "samocenzuru". Najocitiji primjer sta se dogadja kada neko zaboravi na samocenzuru pa kaze bilo sta sto ne odgovara izraelskom lobiju je ovo sto se dogadja Chack Hagel-u.  Nista mu ne pomaze ni to sto je americki heroj iz Vijetnama, jer zamislite, usudio se kazati da "Amerika ima svoj interes koji je razlicit ot interesa Izraela". 

Slijedi par citata o NDAA zakonu iz nezavisnih web stranica za citaoce sa Engleskog govornog podrucja, a na You Tube imate veoma mnogo odlicnih TV priloga o NDAA.

_____________________________


3. National Defense Authorization Act kills the Bill of Rights

The National Defense Authorization Act was signed into law December 31st of 2011 by President Obama. It has created a slew of controversy for the way it enables the federal government to detain American citizens indefinitely without a trial. Its troubling to say the least that such a monumental Bill was slid into law while people were busy ringing in the new year. But this sort of posturing used to pass such a significant piece of legislation is certainly not unprecedented. 

Why should people care about this? It wasn’t that long ago that Augusto Pinochet was rounding up citizens in Chile and putting them in prison. Chile was a very evolved society in the 1970s with lots of writers and intellectuals and lots of individuals that were critical of the government. These intellectuals were “disappearing” in vast numbers under the Pinochet regime.  But the scary part is that the disappearance and kidnapping of citizens in Chile was done by the government under the rationale of protecting the citizens from foreign threats.


___________________________


4. Why The NDAA Bill is Even Scarier Than You Thought

The Indefinite Detention Clause: The NDAA has become the most controversial element of President Obama's foreign policy. Section 1021 of the NDAA bill of 2012 allowed for the "indefinite detention of American citizens without due process at the discretion of the President." Section 1021 has been challenged as a violation of constitutional principles and the United States Bill of Rights. The indefinite detention clause has been broadly denounced nationally and internationally. It may very well be the only thing that has true bi-partisan support. The Act was strongly opposed by the ACLU, Amnesty International, Human Rights First, Human Rights Watch, and The Center for Constitutional Rights, the Cato Institute, Reason Magazine and The Council on American-Islamic Relations. It was criticized in editorials published in The New York Times, Al-Jazeera, and The Guardian. The ACLU said, "The statute is particularly dangerous because it has no temporal or geographic limitations, and can be used by this and future presidents to militarily detain people captured far from any battlefield." This year's bill contains amendments introduced in the Senate and the House to remove the indefinite detention clause. The House included sections 1031 through 1033, which affirms the right of habeas corpus and the Constitutional right of due process for American citizens. Senator Rand Paul (R–Ky.) a leading opponent of the clause pointed out, "the bill this year contained the amendment I supported which sharply limited the detention power, and eliminated it entirely for American citizens in the US."

__________________________


5. SDU: Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH

Socijaldemokratska unija BiH predstavila je principe po pitanju ustroja Grada Mostara. Tom prilikom iznijeli su stav kako Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH.
Piše: J. Hadžiahmetovic

Darko Ružic, predsjednik Glavnog odbora SDU, Miro Lazovic, potpredsjednik i Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U predstojecim ustavnim promjenama u FBiH, u SDU-u smatraju kako Mostar treba urediti kao Grad u cijem bi sastavu bile tri multietnicke opcine, a njihove granice ne bi išle duž rijeke Neretve, vec bi bile ustrojene po principu stvaranja multietnickih opcina, obuhvatajuci obje obale Neretve.

"Pitanje Grada Mostara je od krucijalne važnosti za sve buduce razgovore o preustroju Federacije BiH. Mostar u sebi nosi mnoge enigme koje se nisu uspjele riješiti u proteklom periodu. Neki Mostar svojataju i daju izjave kako bi to trebao biti 'hrvatski stolni grad', što kod drugih izaziva jezu", kazao je potpredsjednik SDU BiH Miro Lazovic.

Tri multietnicke opcine nosile bi nazive Mostar Sjever, Mostar Centar i Mostar Jug.

"Gradsko vijece bi se sastojalo od jednakog broja vijecnika iz sve tri opcine koji bi bili indirektno birani iz izabranih opcinskih vijeca", dodao je Lazovic.

Princip "jedan covjek, jedan glas" u izboru gradonacelnika, tvrdi potpredsjednik SDU BiH, ne znaci da ce jedan konstitutivni narod biti majoriziran.

"Mostar ne smije ostati grad slucaj, podijeljen, niti se smiju nastaviti etnicke tenzije, nepovjerenja i psihološke podjele", porucio je Lazovic.

Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU Sarajevo, kaže kako Mostar treba biti stolni grad svih gradana, a ne samo jednog konstitutivnog naroda.

"U razgovoru sa ljudima iz politickih stranaka, nevladinhih organizacija i gradanima Mostara došli smo do zakljucka da Mostar mora i treba ostati multietnican grad. Svaka podjela Mostara bi znacila podjelu Federacije i države BiH", kazao je Zlatar.

On, izmedu ostalog, kaže kako Mostar treba biti središte Parlamenta Federacije BiH, premijera Vlade FBiH, najmanje 50 posto ministarstava, predsjednika FBiH te njegovih zamjenika.

U SDU-u su istakli i, kako kažu, neprincipijelnost u donošenju amandmana na Ustav FBiH, koji se ticu tog grada.

"Vecinu amandmana su donijeli visoki predstavnici u BiH. Vrlo malo je njih koji su doneseni kao izraz zajednicke volje parlamenta. Jedan amandman definira da se gradske cjeline u kontekstu Ustava FBiH mogu formirati tamo gdje postoje dvije ili više opcina. Drugi amandman Mostar definira kao jedinstvenu teritoriju i kao opcinu. Ta dva amandmana su u direktnoj suprotnosti", kaže Zlatar.

Iz SDU-a tvde kako su medu gradskim vijecnicima Mostara naišli na pozitivne komentare povodom iznesenih principa po pitanju ustroja Grada Mostara.

___________________________


6. SDU SE SJETIO IZDAJNICKIH TRIKOVA PATENTIRANIH WASHINGTONSKIM SPORAZUMOM

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Pogledajte kako je SDU potrcao u akciju dovrsavanja legalizacije Republike Srpske svojom toboznjom brigom za dobrobit Federacije i inicijativom da Mostar bude glavni grad Federacije, kao toboze neko kompromisno rjesenje izmedju Bosnjaka i Hrvata. Sta je tu podvala? Pa podvala je u tome sto je svako separatno mijenjanje ustava Federacije u stvari dalja legalizacija RS-a. To je stari trik koji je prvi put odigran sa Washingtonskim sporazumoma, kada je ilegalna separacija RS-a, koja kao takva nije mogla biti priznata od svijeta, "legalizovana" sa washingtonskom separacijom Federacije od RBiH.

Jedini smisao Washingtonskog sporazuma je bio da se svijetu posalje poruka da su se Bosnjaci i Hrvati formiranjem Federacije BiH otcijepili od Republike BiH. Time su potpisnici Washingtona napravili jedan korak ka legalizaciji RS-a u ocima svijeta. Da Washington nije imao nikakav drugi cilj dokazuje cinjanica da tada nisu definisane nikakve granice "Federacije", cak nisu definisane "federalne jedinice" te federacije, niti je definisan sistem vlasti, niti su izabrane vlasti nove Federacije, dakle,  ni nalik na obiljan sporazum. Zato Washington nije sporazum u rangu Daytona, gdje je to sve precizno definsano u Aneksu 4. Washngton je samo jedan korak ka Daytonu, jedna tada neophodna cigla u finalnoj gradjevini, danas poznatoj kao Daytonski ili Pariski sporazum. Sa potpisom Daytona, Washington je stavljen ad acta jer uvijek ostaju na snazi samo finalne formulacije dogovora.

O veoma specificnoj ulozi Washingtona govori i to da se Washington ne bi ni dogodio, tj. Federacija ne bi bila ni formirana, da je Aliji Izetbegovicu i Harisu Silajdzicu uspjelo da na bosnjackom saboru proglase "bosnjacki" parlament, pandan Paljanskom "srpskom" parlamentu, cime bi jos tada porucili svijetu da poslije Srba i njihove drzavice RS, Hrvata i njihove drzavice HB, i Bosnjaci i njihova mala "Bosna" se otcjepljuju od Republike BiH. Medjutim, buduci da im to nije uspjelo, Washingtonskim sporazumom su u sustini postigli isti cilj, samo sto su u procesu odlucivanja iskljucili Bosnjake da bi dosli do zeljenog rjesenja, i umjesto dvije separatisticke drzavice, hrvtaske i bosnjacke, oni su  proglasili zjednicku bosnjacko-hrvatsku separatsticku tvorevinu, "Federciju", koja se otcjepljuje od RBiH. 

Dakle, finalni produkt je Dayton i eventulanim rusenjem Daytona bice srusena cijela nelegalna gradjevina, te ostaje jos uvijek legalna Republika BiH.

Washington je bio jedna u nizu veleizdaja bosnjackih politicara u procesu ukidanja Ustava RBiH, ali srecom sve je to uradjeno na nelegalan nacin, bez ispravne procedure promjene Ustva RBiH, pa je to sve nelegalno. Zato, jos uvijek to sve mozemo promjeniti kada bi imali na celu patriote umjesto izdajnika.
 
_____________________________________


7. MIJENJANJEM FEDERACIJE PRESTAO BI DA VAZI I DAYTON DA NASI POLITICARI NISU SRBIJANSKI AGENTI 

Redovno pratim vaša izvještavanja i predanost u borbi za našu zemlju. Što se tice "vodecih bošnjackih politicara" (aktuelnih i bivših), ja licno nemam nikakvu dilemu: nažalost ogromna vecina njih je apsolutno u rukama srbijanske obavještajne službe, kao što su nekad bili pješaci-izvršioci u rukama SDB-a. Cak i ako neko pomisli da se opet "potura teorija zavjere" protiv njih, ja bih ih rado suocio sa slijedecom cinjenicom: kako je onda moguce da je sve i jedan potez "vodecih bošnjackih politicara" suštinski vodio uništenju Bosne i Hercegovine i time išli na ruku našim dušmanima.

Posljednje dvije stvari u nizu su "pitanje vojne državne imovine" i "preustroj, ali samo Federacije BiH". Dakle, pitanje državne imovine je "rješeno", država BiH ne posjeduje, a cak i ne raspolaže sa svojom imovinom, i to ne samo onom nakon raspada bivše SFRJ sa 31.12.1991., nego i sa nastavkom price. SADA JE PROBLEM DA BIH BAR SIMBOLICNO IMA NEŠTO OD DRŽAVNE IMOVINE DA BI UŠLA U NATO. TO SMETA DODIKU, KAO PJEŠAKU SRBIJANSKE POLITIKE, ALI JE NEVJEROVATNA VIŠEGODIŠNJA NEMUŠTOST BOŠNJACKIH POLITICARA DA ODGOVORE NA PRAVI NACIN.

Dalje, "nasjedamo" na pricu o preustroju FBiH kao da se to ne tice RS-a i citave BiH. Ja, koji nisam pravnik, samo bi podsjetio preambulu sadašnjeg "diktiranog" Ustava u kojoj jasno stoji da formiranje FBiH na bazi Wash. sporazuma predstavlja temelj novog ustavnog ustrojstva BiH. Dakle, mijenjajuci taj "temelj", ljulja se SVE, a ne samo FBiH. Dakle, u pravu ste, nevjerovatno je da i "ugledni" prof. Trnka nasjeda na ove trikove.

Pa šta se to dešava sa bošnjackim intelektualcima?! Dajte da se pokrene inicijativa za lobiranje na globalnom nivou za bošnjacke i ostale probosanske intelektualce, koji ne dolaze do izražaja bilo u zemlji ili u inostranstvu. LJUDI SHVATITE DA GUBIMO ZEMLJU. NE DAJU NI DRŽAVNO VLASNIŠTVO BILO CEGA, ULAZAK U NATO, PRIDRUŽIVANJE U EU, POVEZIVANJE SA DOKAZANIM PRIJATELJIMA BIH......

Dakle, još smo u "kandžama" Srbije. Kome to nije jasno, samo neka se okrene oko sebe sa clanstvom susjednih zemalja u NATO-u. Sve i jedna osim nas i Srbije.

Pozdrav,
Enes iz Sarajeva

-----
KOMENTAR: Potpuno ste u pravu da se moze smatrati statistickim dokazom izdaje to sto uvijek nasi politicari izaberu pogresno rjesenje. Na primjer, kada bacate kocku, pa ako tri puta zaredom dobijete 6, znacete da je kocka  "fikisrana", jer bi bez namjestaljke vjerovatnoca toga dogadjaja bila manja od pola procenta. Isto tako, kada npr. Alija u desetinama situacija, uvijek odigra pogresno za BiH, znamo da je igra namjestena, da se ne radi o slucajnim greskama. Nas narod kaze; " I corava koka zrno nadje." (M. B.)

_____________________________________


8. PISMO PROF. KOSARICA PATRICKU MOONU POVODOM INICIJATIVE REFORME SAMO FEDERACIJE

To the attention of
Mr. Patrick S. Moon
United States Ambassador to Bosnia and Herzegovina
1 Robert C. Frasure Street
71000 Sarajevo

Your Excellency, Mr. Ambassador,

It was a pleasure listening to your excellent recent interview relating to the future of Bosnia and Herzegovina, given at FACE TV in Sarajevo. Thank you for the thoughtful and  progressive leadership in solving the Bosnian nightmare. Bosnia and Herzegovina is in a comatose state, and your help in getting the people of BiH out of this ambiss, is highly appreciated.

It is most important that the future of Bosnia and Herzegovina, as a sovereign, internationally recognized Republic, becomes a democratic and free state in Europe in its undivisible form. No entities, no government within a government, but a free and democratic state of all its citizens: Bosniaks, Serbs, Croats, Jews, Roma and all others whose homeland is a sovereign, internationaly recognized  Republic of Bosnia and Herzegovina.

I hope that you will not allow a partial solution to emerge. To really rectify the Dayton experiment, and assure a workable state, the entities apartheid must be replaced with a workable model for a viable state, where all its citizens have equal rights and oportunities, regardlesss of in which part of the country they live. Partial solutions which would not address both entities (RS and Federation) would just result in perpetuating the present apartheid, awarding ethnic cleansing. The final disintegration of the internationally recognized Republic of Bosnia and Herzegovina would be the final result. The Republic of Bosnia and Herzegovina has only a future, if there are no barriers between the ethnic/religious groups, in a fully democratic and free state of all its citizens.

I agree with your statement that Bosnians themselves would have to make the change, and that the International community would help. However, Bosnia and Herzegovina does not have a leadership that is willing and capable to do anything that would challenge the original Dayton Constitution. Bosnian people need much more than just help from United States - The late Mr. Holbrooke enforced the ill designed Dayton Constitution upon the people of Bosnia and Herzegovina, and I am pretty confident that if he were alive, he would be the first one to rectify it, relieving his conscience for history. The bosnian people expect that this unworkable constitution will be changed by the United States of America, otherwise there is a bleak assurance that anything constructive will be done.

I remember an English saying, which I learned as a child : "IF YOU ARE TOLD TO DO A THING, AND WANT TO DO IT REALLY, NEVER LET IT BE BY HALF, DO IT FULLY, FREELY"


Thanking you again, I remain, truly Yours,

Prof. Dr. Naim Kosaric, Professor Emeritus, University of Western Ontario
Former President of the Academic Society of Bosnia and Herzegovina
Toronto, Canada

___________________________


PREGLED MEDIJA IZ SUSJEDNIH DRZAVA


9. HRVATSKA NEMA NOVACA ZA PELJESKI MOST- O MOSTU ODLUCUJU BELGIJANCI 

http://www.hrvatska-rijec.com/2013/02/o-sudbini-peljeskog-mosta-odlucuju-belgijanci/

_________________________________ 


10. SRBIJA: SVI TRAZE AUTONOMIJU, OSIM PREDSTAVNIKA BOSNJAKA UGLJANINA I LJAJICA

http://sandzakpress.net/koliko-kosta-autonomija-sandzaka

Komentari   

 
0 #673 what ocean do king crabs live in 10-12-2018 21:44
I really like your blog.. very nice colors & theme.
Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz answer back as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this
from. thanks
Citiraj
 
 
0 #672 lucky palace casino 10-12-2018 21:23
In fact, it will significantly decrease these kind of people.
The problem most people have is enterprise. Affiliate marketing doesn't pay off quickly.
Blogs admit a massive amount creativity.
Citiraj
 
 
0 #671 Interior design Hotel 10-12-2018 17:42
Hi there, the whole thing is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that's truly excellent, keep up writing.
Citiraj
 
 
0 #670 live blackjack ny 10-12-2018 08:52
If you see carefully that page must be very done well with 100% keyword relevancy for that keyword.
Write them all down as you go because you are going to
need them again here shortly.
Citiraj
 
 
0 #669 3win8 download 10-12-2018 08:50
Anyone from anywhere can head to your blog
with no restrictions. In order to put up good content
in your blog. C.Never put blatant sales copy in any of your profiles.
What may means by "content may be the king"?
Citiraj
 
 
0 #668 live 22 10-12-2018 08:14
You are able to attract consistent flow of targeted traffic when applying this prepare.
And always submit any new content you publish to those social
network systems. You can use trivia questions if
market or topic ..
Citiraj
 
 
0 #667 CatherineBig 10-12-2018 05:58
Hello. I have checked your republikabih.co m and i see you've got some duplicate content so probably it is
the reason that you don't rank high in google. But you can fix this issue fast.
There is a tool that generates articles like human, just search in google: miftolo's tools
Citiraj
 
 
0 #666 prairie meadows des moines 10-12-2018 02:36
All search engine results are completely democratic.
Not all pages from the website have same page authority.
Could take aid from automated programs to send these articles instead of
doing this manually.
Citiraj
 
 
0 #665 play8oy android download 09-12-2018 21:48
Or did you forget this article immediately and turn at the site?

Test your own reactions to what you first realize.
The to be able to make money from blogging are
many and quite simple to practice.
Citiraj
 
 
0 #664 3win8 09-12-2018 19:57
Your style is really unique in comparison to other people I've read
stuff from. Thank you for posting when you've got the opportunity,
Guess I will just book mark this blog.
Citiraj
 
 
0 #663 3win8 download 09-12-2018 16:45
Unquestionably consider that which you said.
Your favourite justification appeared to be at the web the easiest thing to keep in mind of.

I say to you, I certainly get annoyed at
the same time as other people think about worries that they plainly don't realize about.

You controlled to hit the nail upon the highest as
smartly as defined out the whole thing with no need
side effect , other people could take a signal.
Will probably be again to get more. Thank you
Citiraj
 
 
0 #662 casino games zeus 09-12-2018 10:32
I love what you guys are up too. This kind of clever work and coverage!
Keep up the terrific works guys I've included you guys to my personal blogroll.
Citiraj
 
 
0 #661 office design exhibitions 09-12-2018 07:34
A properly prepared cement floor permit the coating to adhere properly going without running shoes.

The glass is especially toughened to face
up to heat from the hobs. A few obvious methods low voltage
lighting and solar powered lights.
Citiraj
 
 
0 #660 joker123 apk 09-12-2018 04:34
Did your behavior change during your relationship? A primary Fear of Success could be the fear of accountability.
Listening to the small "Stop" voice was dangerous, because I could disappoint everyday people.
Citiraj
 
 
0 #659 l88 09-12-2018 02:10
Practically any method you can imagine is available to you for making money blogging.
Remember you don't say anything derogatory can lead to legal inconveniences.
We're talking about 400-600 speech.that's one page!
Citiraj
 
 
0 #658 what is kiosk.scr888.com 08-12-2018 22:12
Thanks very interesting blog!
Citiraj
 
 
0 #657 l22 08-12-2018 17:46
However, you be obliged to stick to the theme, avoiding
going extravagant. In case the website is focused on one particular product, service or interest
rate. What does it means by "content will be the king"?
Citiraj
 
 
0 #656 casino malaysia 08-12-2018 12:03
You requires to have precisely described 'H1' tag on all of your
webpages. So I think for your seo work we always
be go with good satisfied. This proves that not very many people actually optimise their web
web.
Citiraj
 
 
0 #655 sic bo vs roulette 08-12-2018 02:46
It will improve your online business greatly, prevent you time and will
not cost a small fortune! He will note that within amount of
days, the particular will pour into personalized account.
Citiraj
 
 
0 #654 rollex 11 07-12-2018 23:07
Then, limit the scope of merely and focus only on those information that
are really important. You have to choose something you're very great at or want to buy it in starting.
Citiraj
 
 
0 #653 3win8 free credit 07-12-2018 22:56
If you surely normal person, then I'm pretty certain that you picked choice B.
Manual surf exchanges degree of bit more effort to produce a a
flow of web traffic.
Citiraj
 
 
0 #652 play8oy casino 07-12-2018 12:03
It's very easy to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this paragraph at this web page.
Citiraj
 
 
0 #651 918Kiss apk 07-12-2018 09:31
I'm not sure exactly why but this weblog is loading incredibly slow for
me. Is anyone else having this issue or is it a issue
on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.
Citiraj
 
 
0 #650 slot mobile benin 07-12-2018 04:50
I've been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.

It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and
bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.
Citiraj
 
 
0 #649 online casino with low minimum deposit 06-12-2018 19:59
When he needs support, give it to them. Through developing your trading plan, you can have a personal road map
to conform to. Let's share that blessing our own world and because of
this bless God.
Citiraj
 
 
0 #648 s777 06-12-2018 18:01
The very submitter gets credit because. Another way is to pay a visit to one within the companies providing
the full system. When picking out articles to read, don't waste
your time with empty content.
Citiraj
 
 
0 #647 r11 06-12-2018 16:40
Now obviously a couple, but not nearly just how much that if you find yourself getting.

Search Engine Optimization issue that is unquestionably important for businesses today.
Citiraj
 
 
0 #646 mega casino 06-12-2018 04:47
Back your market days, number of only limited font styles that may do choose due to.
When are generally deciding for you to market focus
is needed on the labels. Being visible could be the first essential thing.
Citiraj
 
 
0 #645 sky777 casino 06-12-2018 04:12
Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an email.
I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.
Citiraj
 
 
0 #644 Penney 06-12-2018 00:27
I've learn some just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
I wonder how much effort you set to make any such excellent
informative website.
Citiraj
 
 
0 #643 newtown ntc33 05-12-2018 14:34
It increases the likelihood informed gaining lots of views from Google.
Linkbaiting sounds fishy, but in order to totally legitimate in the internet world.

Write because you need to offer quality information persons.
Citiraj
 
 
0 #642 n33 05-12-2018 05:27
This is really a traditional look for little
young girls. A grammatically correct title ought to be needed on your page as
humans tend to be reading occasion too. SEO could be the acronym for it is very.
Citiraj
 
 
0 #641 online casino no deposit required malaysia 05-12-2018 04:39
They are red/black; odd/even; dozens; 1-18, 19-36; and 3 columns.
Why should you play slots regarding sitting down for blackjack instead?
I keep in contact with real gamblers on a day-to-day basis and they do win personal savings.
Citiraj
 
 
0 #640 sky777 casino download 05-12-2018 04:22
This is a great tip particularly to those new to the
blogosphere. Brief but very precise information…
Thank you for sharing this one. A must read post!
Citiraj
 
 
0 #639 918kiss scanner 05-12-2018 03:11
Blog Marketing Tip #2: Keep the Blogger's Audience in Attention. They
will assume give full attention to as relevant.
Their business is designing businesses. Submitting articles to article databases with strong ranking.
Citiraj
 
 
0 #638 live roulette trick 04-12-2018 23:29
Stop Words are words that are not in order to a search
engine's search i.e. and, if, on etc. Here are five an individual may try to optimize promotion. They are in effect
my colleagues on broad.
Citiraj
 
 
0 #637 ocean king international 04-12-2018 13:06
This kind of help you to rise towards top of the search motor.
Many online businesses have begun with little thought as to easy
methods to market it.
Citiraj
 
 
0 #636 play8oy ios 04-12-2018 03:32
Listed here are ten ways a cancer patient and support can deal a
problem diagnosis and treatments. A creativity journal should be
used when you will find the time to pay written on this website.
Citiraj
 
 
0 #635 online marketing 04-12-2018 02:26
Often times, families don't have time or energy to create their own prayer acknowledgement cards.
The great factor upon it is a person don't have the need for expertise
produce your own weblog.
Citiraj
 
 
0 #634 joker123 casino 04-12-2018 01:14
Not bad almost all for free website website. These type of ads are annoying and will only irritate your web site
or blog visitors. This crucial part of article writing is often overlooked.
Citiraj
 
 
0 #633 scr888 download 03-12-2018 22:25
Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However I am encountering difficulties with your RSS.
I don't understand why I am unable to join it.

Is there anybody having the same RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond?
Thanks!!
Citiraj
 
 
0 #632 joker123 casino 03-12-2018 21:27
Submit your RSS Feeds to every bit of RSS Aggregators such as Feedage,
RSS2, Feedcat, Feedest, etc. A good strategy in social marketing
is writing comments on Do Follow blogs in changing industry
whenever.
Citiraj
 
 
0 #631 m.2 slot wikipedia 03-12-2018 20:45
After all, who will not like to look good in front of their onlookers?
For example, this procedure can support sagging happens in the mid-face.
Analyze the changes and understand them considerably.
Citiraj
 
 
0 #630 play8oy android download 03-12-2018 20:44
What's up, its good paragraph about media print,
we all be familiar with media is a enormous source of information.
Citiraj
 
 
0 #629 ace333 apk 03-12-2018 19:15
Google likes blogs and it will help you a great deal to have type.

This will earn you a revenue without even selling an online
affiliate product. This is known as pay per click advertisement.
Citiraj
 

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Republikabih.net.

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Republikabih.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Zbog velikog broja komentara Republikabih.net nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj