Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 817

SADRZAJ

1. PONOVO SE PATRICK MOON MIJESA U UNUTRASNJE STVARI SUVERENE DRZAVE BiH

2. KOLIKO MORALNOG PRAVA IMA AMERICKA ADMINISTRACIJA DA SAVJETUJE DRUGE O DEMOKRATIJI

3. National Defense Authorization Act kills the Bill of Rights

4. Why The NDAA Bill is Even Scarier Than You Thought

5. SDU: Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH

6. SDU SE SJETIO IZDAJNICKIH TRIKOVA PATENTIRANIH WASHINGTONSKIM SPORAZUMOM

7. MIJENJANJEM FEDERACIJE PRESTAO BI DA VAZI I DAYTON DA NASI POLITICARI NISU SRBIJANSKI AGENTI 

8. PISMO PROF. KOSARICA PATRICKU MOONU POVODOM INICIJATIVE REFORME SAMO FEDERACIJE

PREGLED MEDIJA IZ SUSJEDNIH DRZAVA

9. HRVATSKA NEMA NOVACA ZA PELJESKI MOST- O MOSTU ODLUCUJU BELGIJANCI 

10. SRBIJA: SVI TRAZE AUTONOMIJU, OSIM PREDSTAVNIKA BOSNJAKA UGLJANINA I LJAJICA

=================================================
Ovaj broj Glasnika se distribuira na preko 67,039 ispravnih adresa.
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line.
_______________________________________________________________ 


1. PONOVO SE PATRICK MOON MIJESA U UNUTRASNJE STVARI SUVERENE DRZAVE BiH

Veleposlanstvo Sjedinjenih Americkih Država (SAD) u Sarajevu i Delegacija Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini objavile su danas zajednicku izjavu, nakon što je Zastupnicki dom Parlamenta Federacije BiH jucer izglasao nepovjerenje Vladi FBiH.

U zajednickoj izjavi stoji:

“Odgovornost za rješavanje politickog corsokaka u Federaciji BiH je na lokalnim liderima. Na njihov zahtjev smo u proteklim tjednima pokušali olakšati dijalog izmedu stranaka o prestruktuiranju Vlade Federacije. Medjutim, sada nemamo drugog izbora nego prekinuti naša nastojanja da pomognemo prestruktuiranje Vlade Federacije.

Na samom pocetku je postignut odredjeni napredak, ali na kraju nijedna strana nije pokazala dovoljno spremnosti za postizanje kompromisa. Sve stranke u Parlamentu Federacije i u izvršnoj vlasti snose dio odgovornosti u procesu koji traje predugo.

Pozivamo predsjednika Budimira da ne blokira niti odgada ovaj proces i da pokaže liderstvo koje ce dovesti do rješenja u skladu sa osnovnim pravilima parlamentarne demokratije. Zauzvrat, dva HDZ moraju prihvatiti da predsjednik Budimir do kraja ostane u svom mandatu ako to uradi.

Vrijeme je da se celnici Vlade i Parlamenta Federacije fokusiraju na rješavanje stvarnih pitanja što ce dovesti do kraja ekonomske i socijalne reforme koje su dogovorene sa MMF-om, do promoviranja ekonomskog rasta i razvoja, stvaranja pozitivne klime za poslovanje i poboljšanja kvaliteta života gradjana.”

___________________________________

2. KOLIKO MORALNOG PRAVA IMA AMERICKA ADMINISTRACIJA DA SAVJETUJE DRUGE O DEMOKRATIJI

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Svojim mijesanjem u unutrasnje stvari suverene drzave Bosne i Hercegovne, i to "pozivanjem" da se Predsjednik vlade jednog dijela BiH odrekne svojih zakonitih ovlasti, americki ambasador Patrick Moon i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini krse povelju UN. Osim sto je nezakonit, njihov "poziv" je i nemoralan, jer je uperen protiv dobrobiti Bosne i Hercegovine, a u korist razbijaca Bosne i Hercegovine. Podrzavamo gosp. Budimira i trazimo da zbog svoje domovine Bosne i Hercegovine ne poslusa ove necasne politicare iz svijeta, jer Bosna i Hercegovina je njegova domovina, a ne njihova. Oni mu ne mogu nista, jer oni bi krsili internacionalno pravo ako bi ga prisiljavali na odlazak, a Zivko Budimir ima i zakonito i moralno pravo da ne prepusti vlast Lagumdziji i Covicu kako mu savjetuju amabasador Moon i Delegacija EU.

Iz njihovog saopstenja se vidi da je i njima jasno da nemaju pravo da to rade, te su poruku srocili samo kao "poziv", dok su je neprijateljski mediji, ukljucujuci i domace, prihvatli objerucke i interpretiraju je kao ultimatum, zahtjev, naredbu itd. A kada ti neko uruci poziv, ti imas pravo i da odbijes taj poziv. Naravno da ovdje nema nikakve naredbe, jer niko na svijetu nema nadleznost da izda naredbu koja se odnosi na unutrasnje stvari suverene drzave i koja bi bila uperena protiv nekorumpiranog politicara kao sto je Zivko Budimir. 

Dakle, gosp. Zivko Budimir ima nasu punu podrsku da odbije "poziv", da se zahvali savjetodavcma i da im poruci da se on zakleo narodu BiH, a ne njima.

A koliko moralno pravo ima da ikoga savjetuje o demokratiji predstavnik administracije koja je usvojila National Defense Autharization Act (NDAA)?!

NDAA je veliki federalni zakon kojim se regulise odbrambena struktura Sjedinjenih Americkih Drzava, ukljucujuci i budzete raznih vladinih agencija koje sluze za "odbranu" SAD.

Mi koji smo zivjeli u totalitarnom rezimu veoma lako u tom zakonu prepoznajemo potpuno isti totalitarni mentalitet. Sjecamo se, u komunizmu su postojali neki vazni "drugovi" i neke vazne institucije npr. "Partija", "Armija", neki vazni mitovi npr. "bratstvo i jedinstvo" u koje se nije smjelo sumnjati niti "dirati". Ti vazni drugovi i vazne institucije su bili iznad zakona i propisa, i donosili su odluke prema svome nahodjenju, tj. bez ikakve pravne procedure i ne osvrcuci se na nadleznosti definisane statutima i zakonima. NDAA odise upravo tim totalitarnim mentalitetom.

Totalitarnim mentalitetom najvse odise klauzula koja je u javnosti poznata kao: Klauzula o neogranicenom zatocenju bez sudjenja. Ta klauzula se nalazi u sekciji 1021 pomenutoog NDAA zakona. Po toj klauzuli, americka vlada tj. neka njena agencija kao CIA ili Armija, ima pravo da zatvori covjeka u kojega iz nekog razloga sumnja i da ga drzi koliko hoce u zatvoru bez obaveze da mu dokaze krivicu i bez obaveze da sa hapsenjem upozna bilo koga. Znaci, ako se nadjete u toj situaciji da neki vazan "drug" u americkoj vladi ili vojsci upre prstom u vas kao osobu sumnjivu za sigurnost Amerike vi ste u goroj situaciji nego zatvorenici u Guantanamu, jer za vas nebi saznala javnost, pa bi vam se  moglo pomoci jos manje nego zatvorencima u Guantanamu, za koje javnost zna. I zamislite, to vrijedi bez obzira i ako ste Americki drzavljanin. Znaci vi ste u istoj situaciji kao Grof od Monte Krista, s tim sto imate mnogo manje sanse do njega da pobjegnete iz sofisticiranih americkih vojnih zatovora. 

U nezavisnim americkim medijima najcesce nalazimo poredjenje ovoga zakona sa Pinochetovom diktaturom u Chileu, jer su uzasi te diktature dobro poznati ovdje, ponekad sa sovjetskim i ponekad cak sa hitlerovim zakonima.

Ima jos puno stvari u Americi koje sputavaju slobodu, ne samo govora nego i misljenja, a jedna od njih je specificno shvatanje "politicke korektnosti", tj. sta se smije, a sta se ne smije kazati. To je ono sto smo mi u komunizmu poznavali kao "samocenzuru". Najocitiji primjer sta se dogadja kada neko zaboravi na samocenzuru pa kaze bilo sta sto ne odgovara izraelskom lobiju je ovo sto se dogadja Chack Hagel-u.  Nista mu ne pomaze ni to sto je americki heroj iz Vijetnama, jer zamislite, usudio se kazati da "Amerika ima svoj interes koji je razlicit ot interesa Izraela". 

Slijedi par citata o NDAA zakonu iz nezavisnih web stranica za citaoce sa Engleskog govornog podrucja, a na You Tube imate veoma mnogo odlicnih TV priloga o NDAA.

_____________________________


3. National Defense Authorization Act kills the Bill of Rights

The National Defense Authorization Act was signed into law December 31st of 2011 by President Obama. It has created a slew of controversy for the way it enables the federal government to detain American citizens indefinitely without a trial. Its troubling to say the least that such a monumental Bill was slid into law while people were busy ringing in the new year. But this sort of posturing used to pass such a significant piece of legislation is certainly not unprecedented. 

Why should people care about this? It wasn’t that long ago that Augusto Pinochet was rounding up citizens in Chile and putting them in prison. Chile was a very evolved society in the 1970s with lots of writers and intellectuals and lots of individuals that were critical of the government. These intellectuals were “disappearing” in vast numbers under the Pinochet regime.  But the scary part is that the disappearance and kidnapping of citizens in Chile was done by the government under the rationale of protecting the citizens from foreign threats.


___________________________


4. Why The NDAA Bill is Even Scarier Than You Thought

The Indefinite Detention Clause: The NDAA has become the most controversial element of President Obama's foreign policy. Section 1021 of the NDAA bill of 2012 allowed for the "indefinite detention of American citizens without due process at the discretion of the President." Section 1021 has been challenged as a violation of constitutional principles and the United States Bill of Rights. The indefinite detention clause has been broadly denounced nationally and internationally. It may very well be the only thing that has true bi-partisan support. The Act was strongly opposed by the ACLU, Amnesty International, Human Rights First, Human Rights Watch, and The Center for Constitutional Rights, the Cato Institute, Reason Magazine and The Council on American-Islamic Relations. It was criticized in editorials published in The New York Times, Al-Jazeera, and The Guardian. The ACLU said, "The statute is particularly dangerous because it has no temporal or geographic limitations, and can be used by this and future presidents to militarily detain people captured far from any battlefield." This year's bill contains amendments introduced in the Senate and the House to remove the indefinite detention clause. The House included sections 1031 through 1033, which affirms the right of habeas corpus and the Constitutional right of due process for American citizens. Senator Rand Paul (R–Ky.) a leading opponent of the clause pointed out, "the bill this year contained the amendment I supported which sharply limited the detention power, and eliminated it entirely for American citizens in the US."

__________________________


5. SDU: Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH

Socijaldemokratska unija BiH predstavila je principe po pitanju ustroja Grada Mostara. Tom prilikom iznijeli su stav kako Mostar treba proglasiti glavnim gradom Federacije BiH.
Piše: J. Hadžiahmetovic

Darko Ružic, predsjednik Glavnog odbora SDU, Miro Lazovic, potpredsjednik i Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U predstojecim ustavnim promjenama u FBiH, u SDU-u smatraju kako Mostar treba urediti kao Grad u cijem bi sastavu bile tri multietnicke opcine, a njihove granice ne bi išle duž rijeke Neretve, vec bi bile ustrojene po principu stvaranja multietnickih opcina, obuhvatajuci obje obale Neretve.

"Pitanje Grada Mostara je od krucijalne važnosti za sve buduce razgovore o preustroju Federacije BiH. Mostar u sebi nosi mnoge enigme koje se nisu uspjele riješiti u proteklom periodu. Neki Mostar svojataju i daju izjave kako bi to trebao biti 'hrvatski stolni grad', što kod drugih izaziva jezu", kazao je potpredsjednik SDU BiH Miro Lazovic.

Tri multietnicke opcine nosile bi nazive Mostar Sjever, Mostar Centar i Mostar Jug.

"Gradsko vijece bi se sastojalo od jednakog broja vijecnika iz sve tri opcine koji bi bili indirektno birani iz izabranih opcinskih vijeca", dodao je Lazovic.

Princip "jedan covjek, jedan glas" u izboru gradonacelnika, tvrdi potpredsjednik SDU BiH, ne znaci da ce jedan konstitutivni narod biti majoriziran.

"Mostar ne smije ostati grad slucaj, podijeljen, niti se smiju nastaviti etnicke tenzije, nepovjerenja i psihološke podjele", porucio je Lazovic.

Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU Sarajevo, kaže kako Mostar treba biti stolni grad svih gradana, a ne samo jednog konstitutivnog naroda.

"U razgovoru sa ljudima iz politickih stranaka, nevladinhih organizacija i gradanima Mostara došli smo do zakljucka da Mostar mora i treba ostati multietnican grad. Svaka podjela Mostara bi znacila podjelu Federacije i države BiH", kazao je Zlatar.

On, izmedu ostalog, kaže kako Mostar treba biti središte Parlamenta Federacije BiH, premijera Vlade FBiH, najmanje 50 posto ministarstava, predsjednika FBiH te njegovih zamjenika.

U SDU-u su istakli i, kako kažu, neprincipijelnost u donošenju amandmana na Ustav FBiH, koji se ticu tog grada.

"Vecinu amandmana su donijeli visoki predstavnici u BiH. Vrlo malo je njih koji su doneseni kao izraz zajednicke volje parlamenta. Jedan amandman definira da se gradske cjeline u kontekstu Ustava FBiH mogu formirati tamo gdje postoje dvije ili više opcina. Drugi amandman Mostar definira kao jedinstvenu teritoriju i kao opcinu. Ta dva amandmana su u direktnoj suprotnosti", kaže Zlatar.

Iz SDU-a tvde kako su medu gradskim vijecnicima Mostara naišli na pozitivne komentare povodom iznesenih principa po pitanju ustroja Grada Mostara.

___________________________


6. SDU SE SJETIO IZDAJNICKIH TRIKOVA PATENTIRANIH WASHINGTONSKIM SPORAZUMOM

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Pogledajte kako je SDU potrcao u akciju dovrsavanja legalizacije Republike Srpske svojom toboznjom brigom za dobrobit Federacije i inicijativom da Mostar bude glavni grad Federacije, kao toboze neko kompromisno rjesenje izmedju Bosnjaka i Hrvata. Sta je tu podvala? Pa podvala je u tome sto je svako separatno mijenjanje ustava Federacije u stvari dalja legalizacija RS-a. To je stari trik koji je prvi put odigran sa Washingtonskim sporazumoma, kada je ilegalna separacija RS-a, koja kao takva nije mogla biti priznata od svijeta, "legalizovana" sa washingtonskom separacijom Federacije od RBiH.

Jedini smisao Washingtonskog sporazuma je bio da se svijetu posalje poruka da su se Bosnjaci i Hrvati formiranjem Federacije BiH otcijepili od Republike BiH. Time su potpisnici Washingtona napravili jedan korak ka legalizaciji RS-a u ocima svijeta. Da Washington nije imao nikakav drugi cilj dokazuje cinjanica da tada nisu definisane nikakve granice "Federacije", cak nisu definisane "federalne jedinice" te federacije, niti je definisan sistem vlasti, niti su izabrane vlasti nove Federacije, dakle,  ni nalik na obiljan sporazum. Zato Washington nije sporazum u rangu Daytona, gdje je to sve precizno definsano u Aneksu 4. Washngton je samo jedan korak ka Daytonu, jedna tada neophodna cigla u finalnoj gradjevini, danas poznatoj kao Daytonski ili Pariski sporazum. Sa potpisom Daytona, Washington je stavljen ad acta jer uvijek ostaju na snazi samo finalne formulacije dogovora.

O veoma specificnoj ulozi Washingtona govori i to da se Washington ne bi ni dogodio, tj. Federacija ne bi bila ni formirana, da je Aliji Izetbegovicu i Harisu Silajdzicu uspjelo da na bosnjackom saboru proglase "bosnjacki" parlament, pandan Paljanskom "srpskom" parlamentu, cime bi jos tada porucili svijetu da poslije Srba i njihove drzavice RS, Hrvata i njihove drzavice HB, i Bosnjaci i njihova mala "Bosna" se otcjepljuju od Republike BiH. Medjutim, buduci da im to nije uspjelo, Washingtonskim sporazumom su u sustini postigli isti cilj, samo sto su u procesu odlucivanja iskljucili Bosnjake da bi dosli do zeljenog rjesenja, i umjesto dvije separatisticke drzavice, hrvtaske i bosnjacke, oni su  proglasili zjednicku bosnjacko-hrvatsku separatsticku tvorevinu, "Federciju", koja se otcjepljuje od RBiH. 

Dakle, finalni produkt je Dayton i eventulanim rusenjem Daytona bice srusena cijela nelegalna gradjevina, te ostaje jos uvijek legalna Republika BiH.

Washington je bio jedna u nizu veleizdaja bosnjackih politicara u procesu ukidanja Ustava RBiH, ali srecom sve je to uradjeno na nelegalan nacin, bez ispravne procedure promjene Ustva RBiH, pa je to sve nelegalno. Zato, jos uvijek to sve mozemo promjeniti kada bi imali na celu patriote umjesto izdajnika.
 
_____________________________________


7. MIJENJANJEM FEDERACIJE PRESTAO BI DA VAZI I DAYTON DA NASI POLITICARI NISU SRBIJANSKI AGENTI 

Redovno pratim vaša izvještavanja i predanost u borbi za našu zemlju. Što se tice "vodecih bošnjackih politicara" (aktuelnih i bivših), ja licno nemam nikakvu dilemu: nažalost ogromna vecina njih je apsolutno u rukama srbijanske obavještajne službe, kao što su nekad bili pješaci-izvršioci u rukama SDB-a. Cak i ako neko pomisli da se opet "potura teorija zavjere" protiv njih, ja bih ih rado suocio sa slijedecom cinjenicom: kako je onda moguce da je sve i jedan potez "vodecih bošnjackih politicara" suštinski vodio uništenju Bosne i Hercegovine i time išli na ruku našim dušmanima.

Posljednje dvije stvari u nizu su "pitanje vojne državne imovine" i "preustroj, ali samo Federacije BiH". Dakle, pitanje državne imovine je "rješeno", država BiH ne posjeduje, a cak i ne raspolaže sa svojom imovinom, i to ne samo onom nakon raspada bivše SFRJ sa 31.12.1991., nego i sa nastavkom price. SADA JE PROBLEM DA BIH BAR SIMBOLICNO IMA NEŠTO OD DRŽAVNE IMOVINE DA BI UŠLA U NATO. TO SMETA DODIKU, KAO PJEŠAKU SRBIJANSKE POLITIKE, ALI JE NEVJEROVATNA VIŠEGODIŠNJA NEMUŠTOST BOŠNJACKIH POLITICARA DA ODGOVORE NA PRAVI NACIN.

Dalje, "nasjedamo" na pricu o preustroju FBiH kao da se to ne tice RS-a i citave BiH. Ja, koji nisam pravnik, samo bi podsjetio preambulu sadašnjeg "diktiranog" Ustava u kojoj jasno stoji da formiranje FBiH na bazi Wash. sporazuma predstavlja temelj novog ustavnog ustrojstva BiH. Dakle, mijenjajuci taj "temelj", ljulja se SVE, a ne samo FBiH. Dakle, u pravu ste, nevjerovatno je da i "ugledni" prof. Trnka nasjeda na ove trikove.

Pa šta se to dešava sa bošnjackim intelektualcima?! Dajte da se pokrene inicijativa za lobiranje na globalnom nivou za bošnjacke i ostale probosanske intelektualce, koji ne dolaze do izražaja bilo u zemlji ili u inostranstvu. LJUDI SHVATITE DA GUBIMO ZEMLJU. NE DAJU NI DRŽAVNO VLASNIŠTVO BILO CEGA, ULAZAK U NATO, PRIDRUŽIVANJE U EU, POVEZIVANJE SA DOKAZANIM PRIJATELJIMA BIH......

Dakle, još smo u "kandžama" Srbije. Kome to nije jasno, samo neka se okrene oko sebe sa clanstvom susjednih zemalja u NATO-u. Sve i jedna osim nas i Srbije.

Pozdrav,
Enes iz Sarajeva

-----
KOMENTAR: Potpuno ste u pravu da se moze smatrati statistickim dokazom izdaje to sto uvijek nasi politicari izaberu pogresno rjesenje. Na primjer, kada bacate kocku, pa ako tri puta zaredom dobijete 6, znacete da je kocka  "fikisrana", jer bi bez namjestaljke vjerovatnoca toga dogadjaja bila manja od pola procenta. Isto tako, kada npr. Alija u desetinama situacija, uvijek odigra pogresno za BiH, znamo da je igra namjestena, da se ne radi o slucajnim greskama. Nas narod kaze; " I corava koka zrno nadje." (M. B.)

_____________________________________


8. PISMO PROF. KOSARICA PATRICKU MOONU POVODOM INICIJATIVE REFORME SAMO FEDERACIJE

To the attention of
Mr. Patrick S. Moon
United States Ambassador to Bosnia and Herzegovina
1 Robert C. Frasure Street
71000 Sarajevo

Your Excellency, Mr. Ambassador,

It was a pleasure listening to your excellent recent interview relating to the future of Bosnia and Herzegovina, given at FACE TV in Sarajevo. Thank you for the thoughtful and  progressive leadership in solving the Bosnian nightmare. Bosnia and Herzegovina is in a comatose state, and your help in getting the people of BiH out of this ambiss, is highly appreciated.

It is most important that the future of Bosnia and Herzegovina, as a sovereign, internationally recognized Republic, becomes a democratic and free state in Europe in its undivisible form. No entities, no government within a government, but a free and democratic state of all its citizens: Bosniaks, Serbs, Croats, Jews, Roma and all others whose homeland is a sovereign, internationaly recognized  Republic of Bosnia and Herzegovina.

I hope that you will not allow a partial solution to emerge. To really rectify the Dayton experiment, and assure a workable state, the entities apartheid must be replaced with a workable model for a viable state, where all its citizens have equal rights and oportunities, regardlesss of in which part of the country they live. Partial solutions which would not address both entities (RS and Federation) would just result in perpetuating the present apartheid, awarding ethnic cleansing. The final disintegration of the internationally recognized Republic of Bosnia and Herzegovina would be the final result. The Republic of Bosnia and Herzegovina has only a future, if there are no barriers between the ethnic/religious groups, in a fully democratic and free state of all its citizens.

I agree with your statement that Bosnians themselves would have to make the change, and that the International community would help. However, Bosnia and Herzegovina does not have a leadership that is willing and capable to do anything that would challenge the original Dayton Constitution. Bosnian people need much more than just help from United States - The late Mr. Holbrooke enforced the ill designed Dayton Constitution upon the people of Bosnia and Herzegovina, and I am pretty confident that if he were alive, he would be the first one to rectify it, relieving his conscience for history. The bosnian people expect that this unworkable constitution will be changed by the United States of America, otherwise there is a bleak assurance that anything constructive will be done.

I remember an English saying, which I learned as a child : "IF YOU ARE TOLD TO DO A THING, AND WANT TO DO IT REALLY, NEVER LET IT BE BY HALF, DO IT FULLY, FREELY"


Thanking you again, I remain, truly Yours,

Prof. Dr. Naim Kosaric, Professor Emeritus, University of Western Ontario
Former President of the Academic Society of Bosnia and Herzegovina
Toronto, Canada

___________________________


PREGLED MEDIJA IZ SUSJEDNIH DRZAVA


9. HRVATSKA NEMA NOVACA ZA PELJESKI MOST- O MOSTU ODLUCUJU BELGIJANCI 

http://www.hrvatska-rijec.com/2013/02/o-sudbini-peljeskog-mosta-odlucuju-belgijanci/

_________________________________ 


10. SRBIJA: SVI TRAZE AUTONOMIJU, OSIM PREDSTAVNIKA BOSNJAKA UGLJANINA I LJAJICA

http://sandzakpress.net/koliko-kosta-autonomija-sandzaka

Komentari   

 
0 #1267 918kiss software 20-01-2019 00:16
Thanks to Kim to adding to your high quality of writers here on AC!

The Auto Profit Serializer can direct this associated with traffic on your site.
This is one traffic-generat ing technique you shouldn't miss.
Citiraj
 
 
0 #1266 mobile slot tournaments 20-01-2019 00:05
Fine way of telling, and good post to obtain data regarding my presentation focus, which i am going to present in university.
Citiraj
 
 
0 #1265 rollex11 download 19-01-2019 21:14
Very nice post. I absolutely love this site. Keep it up!
Citiraj
 
 
0 #1264 joker123 casino apk 19-01-2019 19:03
Good blog you have got here.. It's difficult to find
excellent writing like yours these days. I seriously appreciate
people like you! Take care!!
Citiraj
 
 
0 #1263 ace 333 game 19-01-2019 18:28
This is really interesting, You're a very skilled blogger.
I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
Also, I have shared your web site in my social networks!
Citiraj
 
 
0 #1262 live casino grosvenor 19-01-2019 17:25
hi!,I love your writing very a lot! percentage we keep up a correspondence extra approximately your article on AOL?
I require a specialist on this house to resolve my problem.

May be that's you! Looking ahead to look you.
Citiraj
 
 
0 #1261 sicboy e juice wholesale 19-01-2019 16:32
Deciding between cards and craps mostly relies upon the preference of you.

Choose from bingo sites that enables you to change your
cards. In Online Casinos You usually get the right via the house.
Citiraj
 
 
0 #1260 scr888 official website 19-01-2019 13:55
Highly energetic post, I loved that bit. Will there be a part 2?
Citiraj
 
 
0 #1259 bingo games 19-01-2019 10:22
This is always a headache especially for want for you to do something different every the year.
One day, you could possibly be party girl yet another day a lot easier witch.
Citiraj
 
 
0 #1258 3win8 apk 19-01-2019 03:42
In today's electronic age, its easy to say in print
marketing is already obsolete. Exactly where there is George Soros is seen to go, many conform to!
Also do proper research on prices featuring of merely.
Citiraj
 
 
0 #1257 times table grid game online 19-01-2019 02:14
He irritated the powers that were and the powers that still
are. In this process you get to interact and share you and
dislikes while using opposite sex. A person's self image depends
on how he sees himself.
Citiraj
 
 
0 #1256 canadian pharmacies shipping to usa 19-01-2019 00:28
hi!,I like your writing so so much! percentage we communicate more about your
article on AOL? I require a specialist in this space to solve
my problem. Maybe that's you! Taking a look ahead to look you.
Citiraj
 
 
0 #1255 mega casino 18-01-2019 21:20
It's this natural behaviour which will boost your rankings.

Article marketing success doesn't happen over night.
It just pays more. in the short-term and the long range.

And very much like in real sometimes they succeed.
Citiraj
 
 
0 #1254 online casino australia 2018 18-01-2019 18:49
With a proper outline, even a first time essay writer has a simple-to-follo w map
for the body of his essay. You will need to determine in advance 1) how
long the essay possibly be and 2) what its topic in order to be.
Citiraj
 
 
0 #1253 casino slot games demo 18-01-2019 18:44
Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would
be okay. I'm definitely enjoying your blog
and look forward to new posts.
Citiraj
 
 
0 #1252 online table tennis game free 18-01-2019 18:19
Pretty section of content. I just stumbled upon your
blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.
Citiraj
 
 
0 #1251 3win8 download 18-01-2019 17:47
I do not even know how I ended up here, but
I thought this post was good. I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if
you are not already ;) Cheers!
Citiraj
 
 
0 #1250 slot joint mobile casino 18-01-2019 15:57
I visited many sites except the audio feature for audio songs present at this website is
in fact marvelous.
Citiraj
 
 
0 #1249 mobile river slot 18-01-2019 15:52
It was easier to plow ahead, even if it meant discounting
my feelings. God hears your prayers and then they do develop a difference.

Do you utilize them anyone join trade exhibits or shows?
Citiraj
 
 
0 #1248 live blackjack online uk 18-01-2019 13:16
Lower than 100 links is what you're looking for and below 20
links is wonderful. The posts comprise of at least two links to generally.
Guest blogging is a handy tool for acquiring influence.
Citiraj
 
 
0 #1247 a333 18-01-2019 11:44
There are just more along with sites that mushroom and pop up all period on via.

If you are a normal person, then I'm pretty certain that you picked choice Ymca.
Citiraj
 
 
0 #1246 casino slot machines with bonus rounds 18-01-2019 10:39
It's actually a cool and helpful piece of info. I'm satisfied that
you shared this helpful info with us. Please keep us
informed like this. Thanks for sharing.
Citiraj
 
 
0 #1245 online casino like chumba 18-01-2019 10:03
It is definitely less easy as those traffic exchange programs promise that hot weather is.
There is virtually everyone on the internet that uses search engines for every query include.
Citiraj
 
 
0 #1244 scr888 jackpot download 18-01-2019 09:12
You can start your own blog, may can investigate other people's blogs likewise.
Thought is very confusing to lots of people but has been proven staying
beneficial.
Citiraj
 
 
0 #1243 shop design modular retail system 18-01-2019 08:15
It looks stunningly great and results in a tantalizing have an effect on the site.
Don't choose trendy pieces of furniture prone to don't in order to replace them anytime eventually.
Citiraj
 
 
0 #1242 mega casino no deposit bonus 2016 18-01-2019 08:06
Customers and employees can easily tire of a display, no matter how wonderful diet plans .

to begin by using. But it's necessarily be compelled to be a bride-to-be to have such an initiative.
Citiraj
 
 
0 #1241 triple ace 333 bsnl offer 18-01-2019 03:20
Next, determine where your focus in all probability be.

Keep your mind open; understand and weigh the minds that you read.

Think hard and reason out the points for and against your workouts.

Offer blessed you beyond estimate.
Citiraj
 
 
0 #1240 sky777 apk 18-01-2019 02:11
The non-public stuff basically is me and Brian catching track of each new.
The movie is a creative exchange between singers, dancers, actors along with the
musicians. Lean On Me featuring the leading role of Morgan Freedman.
Citiraj
 
 
0 #1239 ntc33 login 18-01-2019 01:37
Remember to insert a web site back to your website when you submit the articles.
That way I'm not wishing to think a number of different aspects
of each topic everyday.
Citiraj
 
 
0 #1238 918 kiss 18-01-2019 00:48
This helps to improve muscle tone that creates
jowls. Allow us to share that blessing with our world as well as thus bless God.
We are called to be dynamic and prophetic even when that means being demoralizing.
Citiraj
 
 
0 #1237 joker123 download 17-01-2019 23:20
I must thank you for the efforts you have put in writing this website.

I really hope to view the same high-grade blog posts from you later
on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to
get my own website now ;)
Citiraj
 
 
0 #1236 joker123 download 17-01-2019 20:57
Your website will be profitable prolonged as
as you spent to analyze your spectators. Following are a few very important tips on SEO that is designed for you anytime.
A good content-based website is alleged to be 95% typography.
Citiraj
 
 
0 #1235 lpe88 download pc 17-01-2019 20:36
You will more unlikely skip doing exercises with the pliability of exercising at natural.
As with all goal setting, it must me specific, measurable, realistic
and unforced. Advertise your product market your options.
Citiraj
 
 
0 #1234 ntc33 download 17-01-2019 18:53
10 Tips On What Content To Send To Your List
Citiraj
 
 
0 #1233 bsnl triple ace stv 333 details 17-01-2019 17:03
Soon, you'll observe your good action generates good feedback.
You should receive a way or be transferred by phone to a person that can give it
to somebody. Go into the quotes for that law of attraction.
Citiraj
 
 
0 #1232 918kiss pro hack 17-01-2019 11:21
Fine way of explaining, and fastidious piece of writing to get information regarding my presentation subject,
which i am going to convey in university.
Citiraj
 
 
0 #1231 lpe88 download android 17-01-2019 10:46
Build websites with optimization optimization in mind. This model works but just one or two to become familiar with how to get traffic to your website.
You want people to get to running.
Citiraj
 
 
0 #1230 3win8 casino 17-01-2019 09:58
I visit everyday some websites and blogs to read content, except this website gives quality based content.
Citiraj
 
 
0 #1229 live poker tournaments uk 2016 17-01-2019 09:13
Hey very cool web site!! Man .. Beautiful ..
Amazing .. I'll bookmark your blog and take the feeds also?

I'm satisfied to search out so many helpful info here in the publish, we need work out extra strategies on this regard, thanks for sharing.
. . . . .
Citiraj
 
 
0 #1228 online casino real money usa 17-01-2019 09:12
This article will help the internet viewers for creating new webpage or even a weblog from start to end.
Citiraj
 
 
0 #1227 scr888 download apk 17-01-2019 05:48
If you're looking for a good horror game, Dead Rising is your best option. One more some great local music out their!
Had been very special the way it gathered.
Citiraj
 
 
0 #1226 sbobet 17-01-2019 05:21
In this principle, aim to recognize your fears, acknowledge them just to move through them.
Paralyzed from the waist down since birth
he's now 33 and trains about three times a week.
Citiraj
 
 
0 #1225 m&s christmas slot 17-01-2019 04:43
Last but not least, make sure that you update should frequently with fresh and relevant content.
Another to be able to generate money from your blog is from
google adsense. Truly - I cannot find any drawbacks to
commenting.
Citiraj
 
 
0 #1224 ntc33 download 17-01-2019 02:25
Great article.
Citiraj
 
 
0 #1223 3win8 download 17-01-2019 02:17
Even if there should be a few IP per day,
we could also dig the actual earnings model. But we can start with a small
net. Try it yourself; think up a subject that interests you.
Citiraj
 
 
0 #1222 download m.rollex11 android 17-01-2019 02:05
A associated with the people experience fear when offer to speak in front
of a team or industry. Final Order - wanting to offer the time
when crucial to take most notification.
Citiraj
 
 
0 #1221 interior design of house 16-01-2019 22:50
Wow, that's what I was exploring for, what a material!
existing here at this blog, thanks admin of this website.
Citiraj
 
 
0 #1220 live 22 16-01-2019 20:28
Wow, that's what I was searching for, what a material!
present here at this weblog, thanks admin of this
web site.
Citiraj
 
 
0 #1219 rollex11 login 16-01-2019 19:47
We provide a simple guide steps to help you labels on homeopathic products.
Good content and maybe a user friendly interface are primary to match your SEO to work.
Kim has 392 fans and keeps them well entertained
and schooled.
Citiraj
 
 
0 #1218 Brooks 16-01-2019 19:28
Hi, I log on to your blogs regularly. Your humoristic style is awesome,
keep up the good work!
Citiraj
 
 
0 #1217 live roulette vegas 16-01-2019 16:01
When any products will be selling from your website then you can will get
10% commission of that product. When undertaking off-page SEO, make sure you fitted your links over a period of time of valuable time.
Citiraj
 
 
0 #1216 Willy 16-01-2019 16:01
Yes! Finally something about interior design concept ideas.
Citiraj
 
 
0 #1215 slot games at casino 16-01-2019 14:03
I always used to study paragraph in news papers but now as I am a user of net so from now I am using
net for content, thanks to web.
Citiraj
 
 
0 #1214 nintendo wii best games 16-01-2019 10:06
So for now we have only really got assets with regards to moving forward
to. That means a person with a smartphone will be able to bet three
lines on the virtual slot machine game.
Citiraj
 
 
0 #1213 original playboy bunny 16-01-2019 09:48
Think the the box and be unique throughout to make
most of this membership online site. Contests are
another method that you effectively market your website.

You can use trivia questions if market or topic ..
Citiraj
 
 
0 #1212 play8oy download app 16-01-2019 09:09
To make the gift more meaningful, it will be personalised
it. You can show your annoyance in a subtle way without being rude, getting agitated or
making a scene. Your first date should be arranged at a public placement.
Citiraj
 
 
0 #1211 918k 16-01-2019 08:12
I want to share my irritation around, though it isn't much of
just a blessing! This could be the great idea when they give it to women. Online trading makes it so
simple get lost in the experience.
Citiraj
 
 
0 #1210 live traffic 22 east 16-01-2019 06:10
Isn't that a much nicer thought/feeling ? Bring the fear down to the tiny thing it can be.
or, again, select a different emotion altogether. Many articles have been written to the shortage of nurses.
Citiraj
 
 
0 #1209 m.2 ultra slot 16-01-2019 05:59
This will ensure you attract property visitors to web
site. The scientific explanation for this effortless. This is really a traditional try little models.
Citiraj
 
 
0 #1208 slot mobile market 16-01-2019 04:20
This story provides fun and sentimental value and again shifts the focus from you, the speaker, to the bride.
Sincerity is point really touches people on an emotional interesting depth.
Citiraj
 
 
0 #1207 3win8 download 16-01-2019 02:02
Just come up with a general topic regarding your original blog posting.
Extra flab your keyword in the beginning of the title, followed by a phrase that
summarizes the account.
Citiraj
 
 
0 #1206 SCR 888 16-01-2019 01:52
Hello, all is going fine here and ofcourse every one is sharing
data, that's really fine, keep up writing.
Citiraj
 
 
0 #1205 lpe88 apk download 16-01-2019 01:43
I every time emailed this blog post page to all my associates, since if like to read it after that my friends will too.
Citiraj
 
 
0 #1204 ocean king vitamins 16-01-2019 01:06
Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's
the blog. Any feedback would be greatly appreciated.
Citiraj
 
 
0 #1203 lucky palace casino 15-01-2019 23:52
Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you may
be a great author.I will be sure to bookmark your
blog and will come back in the future. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice holiday weekend!
Citiraj
 
 
0 #1202 interior design quotes 15-01-2019 22:57
I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs
really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back
down the road. Cheers
Citiraj
 
 
0 #1201 lpe88 15-01-2019 21:59
What we will do is much more damaging and longer long lasting.
After you've selected few attorneys, you can interview all of them to see what you believe.
They might just sell you polyester claiming it turn out to be silk.
Citiraj
 
 
0 #1200 joker123 apk 15-01-2019 21:43
The final blog marketing tip might be to work to obtain famous inside
your own proper. Switching from one advice to amazing
. nothing but a mere waste power and effort.
Citiraj
 
 
0 #1199 progressive web games 15-01-2019 20:09
I think about Bishop Oscar Romero of San Salvador who irritated the
pressure structure of El Salvador. This is because you will
reason to understand a person can view the markets.
So what the results a negative opinion?
Citiraj
 
 
0 #1198 online casino scratch cards 15-01-2019 18:29
Read the instructions carefully on every one of the building products you use.
This glue dried very hard and everyone thought better the finer.
I ended shopping for other hydroplane ideas.
Citiraj
 
 
0 #1197 d2 driver clubs 15-01-2019 16:03
The users can avail technical support over answerphone.

For the reasons like payouts each part on the image on the reel is looked
upon as an independent symbol. However, Frozen Assets is not most really helpful.
Citiraj
 
 
0 #1196 live roulette sky 15-01-2019 11:23
Your back up plan can work as a safety net in these a dilemma.
Also, do write in the way that will help both, the person and the recipient.
There are about five different forms of online online dating services.
Citiraj
 
 
0 #1195 live score 22 december 2016 15-01-2019 11:21
Woah! I'm really loving the template/theme of this blog.
It's simple, yet effective. A lot of times it's hard to get that "perfect balance"
between user friendliness and appearance.
I must say that you've done a great job with this. In addition, the blog loads extremely
quick for me on Opera. Excellent Blog!
Citiraj
 
 
0 #1194 interior design internship malaysia 15-01-2019 10:53
The result is someplace that you love being when. You must create world that won't distract you from your work but that you'll enjoy haning out in. My wife was working for an interior malaysia.
Citiraj
 
 
0 #1193 online casino in pennsylvania 15-01-2019 09:50
You can sell some of your actions that you consider useless or as waste.
There's no stopping point, no matter who wrote the information.
The other great news truth that search engine robots love links.
Citiraj
 
 
0 #1192 rollex11 login 15-01-2019 06:53
Spiders also find your site through any links these people find lateral side of your webshop.
Without value and trust, your business probably won't be around for very long.
Citiraj
 
 
0 #1191 live roulette hd 15-01-2019 06:48
It holds true that any kind of gathering, it's totally tell who the 'wide
readers' can be found. Stop killing me and provide me the knowledge
and wisdom to live righteously. He became helpful and wise and fulfilled his concept.
Citiraj
 
 
0 #1190 scr888 brunei 15-01-2019 03:27
Many affiliate marketers will pay a guest blogger compose content on their
sites. Place your daughter in the middle of the page so she is the focal problem.
A keyword rich file name will do about related thing.
Citiraj
 
 
0 #1189 canadian pharmacies online 15-01-2019 00:04
What a information of un-ambiguity and preserveness
of precious familiarity on the topic of unpredicted feelings.
Citiraj
 
 
0 #1188 download 14-01-2019 20:57
Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be
waiting for your next post thank you once again.

Also visit my website download: http://opencu.com/profiles/blogs/36-love-questions-ny-times
Citiraj
 
 
0 #1187 mega casino slots 14-01-2019 19:23
Hi there, I discovered your website by the use of Google at
the same time as searching for a related subject, your web site got here
up, it appears to be like great. I've bookmarked it in my google bookmarks.

Hello there, just became alert to your blog thru Google, and located that it is really informative.
I'm gonna watch out for brussels. I will be grateful for those who proceed this in future.
A lot of other folks can be benefited from your writing. Cheers!
Citiraj
 
 
0 #1186 play8oy casino 14-01-2019 19:09
Pepper sprays the actual most traditionally used product for self
coverage. While the group is out enjoying the
sun, invest a little time to find some real bargains. You might to explain your injuries in more detail.
Citiraj
 
 
0 #1185 playboy casino 14-01-2019 16:43
You are the work that is before 1923 is not protected.
Must want website visitors to close your content, a person? Certainly one of the most popular spots
on a blog is really a link box.
Citiraj
 
 
0 #1184 rollex11 14-01-2019 14:11
We want it to communicate directly the target
area. Nuts high in fats, the complete fats are wonderful as substantial
monosaturated and unsaturated fat. Established bloggers
are like online highly successful people.
Citiraj
 
 
0 #1183 ocean king logistics 14-01-2019 10:27
Would you end up sleeping late worrying to sort
it out? Additionally, you'll need pincer clips to begin on the rings maintain the martial art.
Information isn't seen on whether the church was able to help out with time.
Citiraj
 

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Republikabih.net.

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Republikabih.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Zbog velikog broja komentara Republikabih.net nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj