Vijesti

Pitanje vojne i državne imovine riješiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH

patrick-moonČlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patricka Moona.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je, između ostalog, o provođenju presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić - Finci, reformi Federacije BiH, te knjiženju perspektivne vojne imovine na državu Bosnu i Hercegovinu, odnosno o ispunjavanju uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u.

Neka Bakir kaže zašto je ukaljanog KOS-ovca uzeo sebi u kabinet

SeferHalilovic-ICTYvBivši načelnik Štaba Armije RBiH Sefer Halilović u intervjuu za „Dnevni avaz“ najavio je dostavljanje novih dokaza, dokumenata i iskaza o pokušaju atentata na njega, za koji se sumnjiče da su ga počinili pripadnici terorističke jedinice „Ševe“, a prilikom čega su poginuli njegova supruga i njen brat.

General Halilović za naš list govori o političkim opstrukcijama istraga o zločinima koje su počinile „Ševe“, Aliji i Bakiru Izetbegoviću, bivšim KOS-ovcima, danas saradnicima SDA-ovih funkcionera Fikretu Muslimoviću i Enveru Mujezinoviću...

Agresorski špijuni

Svečano pušten u rad Blok 6 Termoelektrane Tuzla

tuzla-gradBlok 6 TE Tuzla, čija je revitalizacija koštala 125 miliona KM, danas je svečano pušten u rad uz prisustvo federalnih i kantonalnih političara te rukovodstva EP BiH. Revitalizacijom bloka, snage 215 megawata, njegov životni vijek je produžen za 15 godina, a nakon projekta revitalizacije iz menadžmenta kompanije najavljuju izgradnju Bloka 7.

Budimir potpisao Odluku o imenovanju sudija Ustavnog suda

budimir-pressssPredsjednik Federacije Živko Budimir donio je i potpisao Odluku o imenovanju sudaca Ustavnog suda Federacije BiH, a to su Dragica Dragičević, Mladen Srdić i Šahbaz Džihanović, izjavila je za Agenciju ONASA savjetnica predsjednika Federacije Laura Bošnjak.

 

"Ova odluka usaglašena je sa dopredsjednicima Federacije BiH Mirsadom Kebom i Svetozarom Pudarićem i bit će upućena Domu naroda Parlamenta Federacije BiH na usaglašavanje", dodala je ona.

 

(MOJportal)

Doris Pack: BiH jeste evropska država i Evropa mora da joj pomogne

doris pack--MPKao što je to bio slučaj prošle godine, i ovogodišnji nacrt teksta Rezolucije o BiH, koji bi trebalo da na proljeće bude usvojen u Evropskom parlamentu, govori o zaostajanju BiH u reformskim procesima, neophodnim kako za bolji život građana, tako i za nastavak evropskog puta zemlje.

 

Ponovo se ukazuje na postojeću korupciju, na slabosti u vladavini prava, ekonomiji, obrazovanju, komplikovanu strukturu institucija, piše Deutsche Welle.

Komplikovana državna struktura

Više članaka...